vrijdag 16 maart 2012

We gaan quizzen (en twizzen)!

Dit weekend is het zover. Dan vindt de regionale voorronde van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten plaats. Morgen in Museum Het Valkhof en in Tresoar, en zondag is het de beurt aan het Allard Pierson Museum. Ook spelen we morgen de quiz via Twitter (allemaal meedoen: win de vertaling van Vergilius, Aene├»s door Piet Schrijvers!).

De (landelijke) voorbereidingen zijn klaar. De vragen zijn bedacht, de regels zijn opgesteld, de brieven voor de winnende schoolteams zijn geschreven en de tweets van de klassiekentwiz staan klaar. De afzonderlijke partners zijn nog druk in de weer met de laatste voorbereidingen voor de regionale voorronde in de zaal. Doet de beamer het wel? Staan de tafels zo goed? Hebben we genoeg frisdrank in huis? En er is altijd nog het werk van dat laatste moment: typefout in de quiz hier, herformulering van een vraag daar.

Maar na al deze voorbereidingen kan ik niet wachten tot we de regionale voorronde hebben gespeeld. Wat Tresoar aangaat, morgenmiddag tussen 15.30 uur en 16.00 uur hebben we winnaars in Tresoar. En op Twitter. Laat maar komen: we gaan quizzen en twizzen!

0 reacties: