vrijdag 11 maart 2011

Doe mee met de Grote Ken-Je-Klassiekentwiz!

We gaan het doen: gelijk met de halve finale van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten op 19 maart komt ook de Grote Ken-Je-Klassiekentwiz (Twitter quiz).

De twiz bestaat uit vijf vragen. Noteer de antwoorden en stuur deze in één email naar klassiekentwiz@tresoar.nl. De eerste inzender met vijf goede antwoorden wint een boek (welk boek? - komt nog: het is allemaal werk-in-uitvoering).

Het idee erachter is simpel. Speel gelijktijdig met de halve-finalisten de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz mee, maar dan via Twitter. Zo kunnen leerlingen als het ware meespelen met hun klasgenoten die in de zaal aan het quizzen zijn. Maar de twiz staat natuurlijk open voor iedereen.

De twiz is ontstaan uit een poging om de nieuwe media bij de Week van de Klassieken te betrekken. Schreef ik eerder dat de twiz een idee was om verder uit te werken, welnu, dat hebben we gedaan. En dat was lastiger dan aanvankelijk gedacht. Gaan we antwoorden insturen via Twitter? Nee, dan ziet iedereen het antwoord via de hashtag. Hoe lang spelen we de twiz? We kunnen deelnemers niet de hele middag aan de computer binden. En zo ging het even door, totdat we tot het bovenstaande format kwamen.

We spelen de klassiekentwiz op zaterdag 19 maart, van 14.30 uur tot 15.30 uur. De uitslag wordt rond 15.45 u. bekend gemaakt. Ook via Twitter natuurlijk. Doe allemaal mee! De hashtag is #klassiekentwiz.

0 reacties: