dinsdag 24 juli 2012

Sportieve Griekse goden vinden Facebook NKV leuk!

Klik of tik op de afbeelding voor een vergroting
Ooit eens afgevraagd hoe het wedstrijdverloop van een van de Olympische sporten zou zijn als de inwoners van de Griekse mythologie mee zouden doen aan de verschillende sportdisciplines? De tekenaar van bovenstaande cartoon wel. En begrijpelijk, als mens red je het niet tegen de goden en de mythische figuren ...

Deze prachtige prent kwam ik tegen op de Facebookpagina van het Nederlands Klassiek Verbond (NKV). Het NKV is een vereniging voor iedereen die ge├»nteresseerd is in de klassieke oudheid. Het NKV organiseert reizen, lezingen, eendaagse congressen, vertaalwedstrijden, en ga maar door. Het reikt de NKV Prijs uit, het heeft een uitgebreide eigen websitetwittert, en geeft het kleuren magazijn Hermeneus uit. En het leuke van dit alles: kennis van Grieks en Latijn is niet nodig.

Maar dat is nog lang niet alles wat het NKV doet. Want het NKV heeft sinds enige tijd een eigen Facebookpagina. En op deze Facebookpagina deelt het NKV allerlei nieuwtjes, weetjes, informatie over tentoonstellingen, evenementen van het NKV zelf, grappige of serieuze links, of aankondigingen van congressen. En dus ook de bovenstaande cartoon.

Wil je ook zo divers nieuws over de oudheid ontvangen? Wordt vriend van het NKV op Facebook. En volg meteen het NKV via Twitter. Lid worden kan natuurlijk ook. En mocht je nu denken, dit blogbericht begint verdacht veel te lijken op een reclamebericht voor het NKV, dan klopt dat helemaal.

Soms mag dat ook wel.

0 reacties: