maandag 18 juli 2011

Op de uitkijk voor Lion

Foto: VancityAllie
Bron: http://www.flickr.com/photos/30691679@N07/2910519025
- Wat doe je met die verrekijker?
- Ik sta op de uitkijk.
- Waarvoor dan?
- Voor een leeuw.
- Een leeuw?
- Ja.
- O. Zal ik je gezelschap houden?
- Kom erbij zitten.

Het kan niet lang meer duren voordat de nieuwste versie van Apple's besturingssysteem Mac OS X uitkomt. Sterker nog, de release staat voor de maand juli aangekondigd. Maar wanneer precies?

De Apple-wereld kijkt met veel interesse uit naar Lion, de (bij)naam van versie zeven van Mac OS X. Ditmaal hebben de techneuten van Apple veel functies uit het besturingssysteem van iPhone/ iPod Touch en iPad (iOS) vertaald naar de Mac. Dat betekent onder andere dat de bediening van de computer veel meer via multitouch-bewegingen gaat op trackpad (Magic of niet) of op Magic Mouse. Het is een interessante stap van het naar elkaar toegroeien van desktopcomputer en handheld device.

En dat is nog maar één van de vele nieuwe handigheidjes en slimmigheidjes van Lion. Ook interessant is bijvoorbeeld de manier waarop Apple het besturingssysteem aan de man brengt. Wil je Lion aanschaffen, dan hoef je niet naar de winkel om de hoek te fietsen of bij de brievenbus op de postbode te wachten voor je schijfje. Lion download èn installeer je gewoon met een klik van de muis of een tik op je trackpad uit de Mac App Store. Heel makkelijk allemaal.

En in afwachting van al dat moois gonst het van geruchten voor een mogelijke releasedatum. De laatste geruchten spreken van aankomende donderdag of vrijdag, gelijk met het verschijnen (?) van nieuwe modellen. Het zou zo maar kunnen.

- En, heb je je leeuw al gezien?
- Nee, nog niet. Zelfs niet als ik met mijn verrekijker de verre velden van het Internet afspeur.
- Over een paar dagen weer?
- Gaan we doen.

0 reacties: