zondag 20 maart 2011

Uitslag van de halve finale

En het zit er op! Afgelopen zaterdagmiddag speelden we in Tresoar de halve finale van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz voor gymnasiumleerlingen voor de regio Noord-Nederland. Het was spannend tot het laatste moment. Na de finaleronde stond de score gelijk en moest een shoot-outvraag uitkomst bieden.

Winnaar van de L.A. Buma-bokaal (wisselbeker voor de school) en daarmee beste Kenner-Van-De-Klassieken regio Noord-Nederland werd Wouter den Dulk van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé (Leeuwarden). Samen met Wilfried Damen van het Stedelijk Gymnasium (Leeuwarden) vertegenwoordigen zij onze regio in de Strijd der Titanen op 16 april in het Rijksmuseum van Oudheden. Eloïse Spoelman werd de eerste winnaar van de Grote Ken-Je-Klassiekentwiz (Twitter quiz) en won dit boek.

Het was fijn dat alles op zijn plek viel na de voorbereidingen. Viel er dan niks aan te merken? Jawel. De quizvragen waren niet makkelijk dit jaar, dat bleek wel. Het gold vooral voor de open vragen. Na de finale van vorig jaar kwam al het idee om ook een docent te benaderen om de quizvragen eens goed door te nemen. Op die manier kan de quiz beter aansluiten op het schoolcurriculum. Zeker iets om naar te kijken voor de quiz van volgend jaar, lijkt mij. 

En nu de laatste klus, de finale. Voor ons betekent dit vooral het opstellen van een deel van de vragen. Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) huisvest net als voorgaande jaren de finale. Ik wens het RMO veel succes met de voorbereidingen.

Meer weten?
- verslag van de quiz in het Allard Pierson Museum (Amsterdam) in het blog leraar klassieke talen

0 reacties: