zondag 19 december 2010

De Mac App Store opent op 6 januari

- De wat?
- De Mac App Store. De eerste app store voor desktopcomputers.
- Wacht even. Nu ga je wel snel.
- Apple introduceerde in 2008 de App Store voor de iPhone en iPod Touch. Via deze online winkel kun je heel eenvoudig applicaties kopen, kleine programmaatjes voor op je mobiele apparaat. Het is een enorm succes gebleken. Van 500 apps bij opening van de winkel tot meer dan 300.000 apps nu.
- En hoe werkt dat?
- Je kiest een programma, je klikt op 'installeren', en het programma downloadt zich in je telefoon/ muziekspeler en installeert zich gelijk ook. Betaling geschiedt via een tegoed bij de app store of via je credit card. Is er een update van een door jou gekochte programma beschikbaar, dan krijg je daarvan bericht. Eén klik en de update installeert zich. It's that simple.
- Kan dit alleen op de iPhone of op de iPod?
- En de iPad. Na het grote succes hebben concurrenten hun eigen app stores geopend. De bekendste is de Android App Market voor de smartphones die gebruik maken van het besturingssysteem dat Google heeft ontwikkeld: Android. Er zijn ook app stores voor e-readers.
- Maar wat heeft de Mac hiermee te maken?
- Vanaf 6 januari opent dus de eerste app store voor desktopcomputers, de Mac App Store. Alleen voor computers met het besturingssysteem Mac OS. Geen gehannes met software hier downloaden, dan op je computer daar uitpakken en vervolgens een installatieprocedure doorlopen. Gewoon, klik en klaar. En, je weet zeker dat je geen malware of spyware in huis haalt. Apple controleert alle software voordat die te koop wordt gesteld in de Mac App Store. En dat gold ook al voor de huidige App Store voor mobiele apparaten.
- Hé, maar dat is best wel handig.
- Dat dacht ik.

4 reacties:

Andrys zei

Het zal me benieuwen of 'some kind of fruitcompany' (Forrest Gump) in de apps-winkel ook apps voor Windows gaat verkopen.

Hans zei

@ Andrys
Ik denk van niet. De App Store verkoopt ook niet voor Windows Mobile 7. Windows Mobile heeft een eigen app store.
Deze diversiteit is ook wel weer jammer (en onduidelijk voor de klant).
Maar je weet maar nooit.

23 Dingen zei

Ben benieuwd naar je ervaringen, straks.

Hans zei

@ Rob
6 januari staat bij in de agenda. Zo zoek ik een RSSlezer. Misschien wel in de nieuwe Mac App Store?