woensdag 9 maart 2011

Oud nieuws

Bron: http://www.parool.nl
Bovenstaande cartoon uit het Parool trof ik vandaag van mijn collega op mijn bureau. Ik moest erom lachen, dacht dat het wel leuk zou zijn voor mijn blog, stuurde een bedankmail en ik ging over tot de orde van de dag.

Eenmaal thuis schoot mij die cartoon over de dobbelsteen te binnen. Heb ik de afgelopen dagen iets gemist? Er is een Romeinse dobbelsteen gevonden in Friesland? Een rondje op Internet bracht antwoord. Ja, dus! Eind februari. Een gebakken, Romeinse dobbelsteen uit de eerste eeuwen n. Chr.

Het nieuws is helemaal langs mij heengegaan. Niks van meegekregen. Maar ik vind het daarom te leuk om te laten. Hoe zei mijn collega dat vandaag in de kantine? Iets als: 'Wij werken bij een erfgoedinstelling en wij bewaken de eeuwigheid. Dan kijk je niet op een dag of twee.' Inderdaad. Daarom, vandaag oud nieuws.

Meer weten?
- Jan Kloosterman (voorzitter van het IJstijdenmuseum in Buitenpost) bericht in zijn weblog over de vondst van de dobbelsteen en de media-aandacht erna.
- Friestalig nieuwsitem van Omrop Fryslân (vanaf 0.15 min.)

4 reacties:

Festina Lente zei

....En wij classici al helemaal niet!!

Hans zei

Zo is het maar net.

pi verhaar zei

Hé Hans, je bent weer helemaal bij, zie ik. Dat je twee dagen achter loopt komt natuurlijk van de griep. En omdat je als coach gereageerd hebt op al m'n berichten ;-)
U gooide een zes: welkom terug op de wereld!

Hans zei

Dank je wel. Gooi jij ook zessen? Dan kan ik ook na de cursus je blog blijven lezen.