vrijdag 4 februari 2011

Sociaal lezen (dl 3): deboekensalon en boekenliefde.nl

Nog een keer dan, om het af te leren: sociaal lezen. Deze twee sites zijn er ook.
Foto: Daniel Y. Go
Bron: http://www.flickr.com/photos/danielygo/5391176827
De website deboekensalon is een vergelijkbare dienst als LibraryThing. Met deboekensalon van NBD/ Biblion (inclusief app voor iPhone/ iPod Touch) wil NBD/ Biblion zijn duizenden boekbeschrijvingen een plek geven op het Internet. Gebruikers kunnen deze besprekingen lezen, een persoonlijke boekengids aanmaken en deze met andere gebruikers van de website delen. De app stelt je in staat om boeken te zoeken via de smartphone waar je maar bent (inclusief de leuke functie om de barcode te scannen via de fotocamera van je smartphone), informatie over het boek te lezen en natuurlijk te delen via de sociale netwerken.

En dan nog deze: boekenliefde.nl. Ook via boekenliefde.nl is het mogelijk sociaal te lezen. En met de koppeling van je bibliotheekabonnement aan de site (de bibliotheken van Friesland worden ondersteund) word je ook herinnerd aan het verlopen van de uitleentermijn. Makkelijk. De app Bieb, waarmee je kunt zoeken in de bibliotheekcatalogus en je herinnerd wordt als de uitleentermijn is verstreken, haalt zijn gegevens van boekenliefde.nl.

Meer weten?
- meer over boekenliefde.nl vind je in dit blogbericht van het blog Mark Deckers dat veel bericht over de ontwikkelingen in de bibliotheek

1 reacties:

23 Dingen zei

Jij hebt uiteraard die bieb-app op je iphone staan. Ik ook. Ik was beta-tester dus teer nog op de gratis account. Maar als die verloopt heb ik er graag een klein bedragje voor over.
Inmiddels is er ook een officiele app bij, ontwikkeld bij Cubiss. Voor mij wel relevant, want ik woon in Brabant, maar voor anderen iig leuk om even naar te kijken.