maandag 14 februari 2011

Rondzwervende boeken

Foto: Bob AuBuchon
Bron: http://www.flickr.com/photos/bobaubuchon/5411945096

In Tresoar staat een schatkist. En deze schatkist is gevuld met boeken, veel boeken. Bijzondere boeken ook, want met deze boeken hoef je niet langs de uitleenbalie. Je mag ze zomaar meenemen. Sterker nog, deze boeken willen heel graag meegenomen worden. En vervolgens, als je het boek uit hebt, mag je het boek ergens - maakt niet uit waar - neerleggen voor de volgende lezer.

Vorige week heb ik zo'n boek meegenomen uit de schatkist van Tresoar. Het was niet mijn eerste ervaring met bookcrossing (of: boeken op 'e sweef zoals we het in Friesland hebben genoemd), want daar gaat het natuurlijk over. In een wachtkamer zag ik een keer zo'n boek rondzwerven tussen de beduimelde tijdschriften.

Maar dan het meenemen. Je weet dat je het boek mag meenemen maar toch voel je je wat ongemakkelijk. Betrapt zelfs. Ook al was er niemand verder in de buurt, ik heb toch even samenzweerderig over mijn schouder gekeken. Nee, niemand. OK, de kust is veilig, en hup in de tas.

Voelde ik bij het meenemen al een tinteling, nog veel spannender wordt het als ik het boek ergens achter laat. Buiten Tresoar natuurlijk. Waar zal ik het achterlaten? Zal ik weer samenzweerderig over mijn schouder kijken? Of juist heel nonchalant? Ik heb nog geen idee. Ik houd je op de hoogte!

2 reacties:

pi verhaar zei

Grappig dat jij er mee bezig bent. Ik heb net een boekenmarkt gehouden en twee doosjes boeken over. Stelde me vorige week voor wat er zou gebeuren als ik een keer ruim op tijd de trein in stap met mijn doosje boeken en in de nog vrijwel lege coupé (hoop ik dan) op elke bank een boek neerleg... Get the picture?

Hans zei

@ Pi
Ga naar BookCrossing, lees de instructies, print de labels uit en leg de boeken DAN in de coupe. Dan kun je je boeken ook nog volgen. Of, wacht eerst de ervaringen af van ervaren bookcrossers in de bookcrossing-bijeenkomst in Leeuwarden aanstaande zaterdag 19 februari.