Over mij

In oktober 2010 ben ik begonnen met dit blog vanwege de cursus 23 Dingen.

De naam van het blog (Tabula Cerata) is Latijn voor schrijfplankje. Een schrijfplankje is een schrijfmateriaal uit de Griekse en Romeinse oudheid waar je heel makkelijk teksten in kon schrijven, veranderen en opnieuw schrijven. En zo hoop ik ook dit blog te gebruiken: als een schrijfplankje waarop je steeds weer nieuwe en andere berichten kunt plaatsen.

Ik ben bibliothecaris van de Buma Bibliotheek (informatiecentrum voor de klassieke oudheid met als kern een boekencollectie van meer dan 50.000 boeken over de klassieke oudheid). De Buma Bibliotheek maakt deel uit van Tresoar - Fries Historisch en Letterkundig Centrum en is gevestigd in Leeuwarden. Naast collectievorming en collectieontsluiting voor de collectie klassieke oudheid houd ik mij bezig met het onder de aandacht te brengen van de Buma Bibliotheek in Friesland en daarbuiten. Ik ben vanuit de Buma Bibliotheek co√∂rdinator i.s.m. Rijksmuseum van Oudheden van de landelijke actieweek de Week van de Klassieken.
Daarnaast ben ik werkzaam als datamanager voor Tresoar. Als intermediair tussen IT en collectie-inhoudelijk houd ik mij o.a. bezig met het ontsluiten van digitale informatie via open standaarden en informatie-infrastructuren, zowel binnen Tresoar (en het Deltaplan Digitalisering) als daarbuiten (bv. Digitale Collectie Nederland, Europeana en Wikipedia). Ook werk ik aan digitaliseringsprojecten.
Voor het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) ben ik voorzitter van de afdeling Friesland.
Lees op LinkedIn mijn volledige profiel.