vrijdag 27 januari 2012

De activiteitenagenda van de Week van de Klassieken

Klik of tik op de afbeelding voor een vergroting
Dit is 'm dan. Het affiche bij de Week van de Klassieken. Gisteren vond de presentatie van de Week van de Klassieken plaats. Met één klik van de muis stond de website van de Week online. Niet veel later volgden de eerste tweets en daarna was het de beurt aan het landelijk persbericht. De Week is gepresenteerd.

Ik heb het hier al vaker gezegd: Allard Pierson Museum, Museum Het Valkhof, Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar organiseren de Week van de Klassieken. Deze Week wordt mede mogelijk gemaakt door Labrys Reizen en Historisch Nieuwsblad. We vragen in de Week extra aandacht voor de oudheid, en we doen dit aan de hand van een thema. Dit jaar hebben we gekozen voor mythologie. De Week wordt gehouden van 17 tot en met 26 april.

Het was een spannende dag gisteren. Er zitten maanden van voorbereiding in. Maar met de presentatie alleen zijn wij er ook nog niet. Activiteiten worden verder voorbereid of groeien met de Week mee, steeds groter en verder, zoals de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten.

Wie nu op de site kijkt, ziet al een behoorlijke gevulde Agenda. Dit zijn de activiteiten van de vier organiserende partners, en deze vormen het hart van de Week. Maar daarmee is de Agenda nog lang niet vol en gereed. Wij willen graag andere partijen oproepen ook activiteiten te organiseren gedurende de Week. Denk aan een lezing in bibliotheek of boekhandel, een leerlingenactiviteit op school of een voordracht van een Griekse mythe door een verhalenverteller. Of weer wat anders. Activiteiten zijn erg welkom. Je kunt deze doorgeven aan agenda@weekvandeklassieken.nl.

Het affiche hierboven is ook te downloaden vanaf de site van de Week. Stuur het rond, print het uit, hang het op! Zo maken we er met ons allen een succesvolle Week van de Klassieken van.

0 reacties: