vrijdag 23 december 2011

Grote Ken-Je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten 2012

De Grote Ken-Je-Klassiekenquiz 2012 is gestart! Met het verzenden van ruim driehonderd uitnodigingen aan gymnasia en gymnasiumafdelingen in heel Nederland is gistermiddag de aftrap verricht voor een nieuw editie van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz.

Het Allard Pierson Museum (Amsterdam), Museum het Valkhof (Nijmegen), het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) en Tresoar (Leeuwarden) dagen alle vierde en vijfde klas gymnasiasten uit in schoolteams hun kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen over de Klassieke Wereld te testen.

De quiz wordt gespeeld over drie ronden: een scholenquiz op school om team(s) van de scholen samen te stellen, een regionale voorronde op 17 maart (Museum Het Valkhof en Tresoar) en 18 maart (Allard Pierson Museum), en de finale (Strijd der Titanen) op 20 april in het Rijksmuseum van Oudheden. Dan weten we welke school zijn klassieken het best kent. En tegelijk met de regionale voorronde in Tresoar (17 maart) spelen we ook de Grote Ken-Je-Klassiekentwiz (twitter quiz) op Internet.

Anders dan andere jaren strijden de leerlingen in deze editie in schoolteams tegen andere scholen met als inzet de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz-wisselbokaal. Tegelijk met deze verandering krijgen ook de opzet en de vragen uit regionale voorrondes en de finale een flinke opfrisbeurt. Nieuw is ook dat we de finale spelen in de tweede helft middag en vroege avond, maar wel zo dat alle deelnemers weer op tijd thuis kunnen komen.

De organisatie van de quiz is een prachtige klus. We organiseren de quiz in het kader van de Week van de Klassieken (18 tot en met 27 april 2012). De co√∂rdinatie van de quiz ligt bij Tresoar. Heeft jouw school geen brief ontvangen of wil je meer informatie, neem dan contact op met info@tresoar.nl onder vermelding van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz, en we sturen een uitnodigingsbrief met alle informatie toe.

Allemaal meedoen!

Meer weten?
- verslag van de regionale voorronde in Tresoar 2011
- verslag van de finale 2011

0 reacties: