woensdag 26 oktober 2011

Mijn iBiografie van Steve Jobs

Vanochtend aangeschaft voor mijzelf: de biografie van Steve Jobs. Natuurlijk, direct gedownload als e-boek uit de onlangs in Nederland geopende iBookstore en prominent vooraan neergezet op de virtuele boekenplank van mijn iPad.

Eh, nee. Gewoon, ouderwets in de boekhandel gekocht, onderweg van treinstation naar mijn werk. De nieuwe voorraad was net binnen bij de boekhandel. Sterker nog, mijn exemplaar kwam, na even zoeken in computersystemen ('we hebben nieuwe exemplaren besteld') en na raadplegen van een collega, uit een van de vandaag geleverde kratten met nieuwe aanwinsten. Kratten die opgestapeld stonden en nog uitgepakt moesten worden. Maar ik heb 'm!

Inmiddels ligt de biografie naast mij op mijn bureau. Het boek maakt wel tongen los, want de eerste reactie op mijn aanschaf heb ik ook al: 'Ben jij een fan van Steve Jobs?' 'Nee, maar wel een liefhebber van de spullen van Apple. Ik ben wel erg geïnteresseerd, in de persoon Steve Jobs natuurlijk, maar ook in hoe de productlijn van Apple tot stand is gekomen.' Vandaar.

 Het is een kloek boek geworden. Ik ben wel even zoet de komende 678 bladzijden.

2 reacties:

Annemieke zei

Had je gehoord dat de Nederlandse versie van het boek in een Micro-soft-lettertype is gezet? Foutje van de uitgever... (hoe ging dat ook alweer met linken in reacties in bloggger ...? geen idee, dan maar op z'n janboerenfluitjes: http://twitter.com/#!/erictiggeler/status/129162466931376128/photo/1)

Hans zei

@Annemieke
Ja, ik heb het ook gelezen. Misschien iets om aan te passen voor de tweede druk?