woensdag 12 oktober 2011

Kinderboekenweekhelden redden de bibliotheek

Illustratie uit: Bert en Bart redden de bibliotheek
Hoe houden we de bibliotheken open in tijden van bezuinigingen? Kinderboekenweekhelden Bert en Bart weten het wel.

Bert en Bart zijn de twee superhelden van de kinderboekenweek 2011. Samen spelen zij de hoofdrol in het kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de wereld van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. Hierin redden zij de wereld van de Zurghs. En als je de wereld kunt redden, dan is het redden van een bibliotheek een koud kunstje. Niet waar?

Bert en Bart hebben ook een blog waarin zij een gloednieuw avontuur beleven. Een waarin ze de bibliotheek willen redden. Bert en Bart willen hun boek Hoe Win Ik Van Iedereen verlengen in de bibliotheek, maar omdat de bibliotheek gaat sluiten, is het alleen nog maar mogelijk boeken in te leveren. Bert en Bart willen hun boek toch graag verlengen (heb je het verhaal gelezen, dan weet je wel waarom) en met behulp van datzelfde boek proberen zij de sluiting van de bibliotheek te voorkomen.

Wie bekend is met het werk van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, weet dat dit tot hilarische taferelen gaat leiden. Welke taferelen? Lees het korte verhaal in vijf blogberichten op het blog van Bert en Bart.

0 reacties: