zondag 30 oktober 2011

Afscheid van mijn papieren agenda

Foto: mathias.penke
Bron: http://www.flickr.com/photos/mpenke/5841915778 
Sinds ruim een week zijn al mijn afspraken digitaal. Thuis of op het werk: ik vertrouw mijn afspraken toe aan bits en bytes. Hoe dit zo komt? Ik probeer over te stappen op digitale agenda's.

Tot voor kort schreef ik mijn afspraken in mijn organizer (mini-organizer, volgens het voorblad). Deze kleine ringband draag ik sinds 2002 met mij mee. Elke herfst koop ik trouw een nieuw binnenwerk waarvan ik alleen het weekoverzicht overzet in de ringbanden van mijn organizer. Op veel plaatsen zijn wij samen al geweest, de afgelopen jaren.

Maar nu kies ik voor digitaal. De reden voor deze overstap heet iCloud, Apple's cloudservice. Mijn grote bezwaar tegen een digitale agenda was altijd dat je op verschillende iDevices of desktopcomputers steeds je zelfde afspraken opnieuw moest invoeren. En om nu elke dag met een draadje via de Mac de agenda's te gaan synchroniseren op de iDevices, nou nee.

Maar sinds Apple iCloud heeft, houdt Apple al je verschillende agenda's via de cloud voor je synchroon. En heb je geen iDevice bij de hand, dan kun je gewoon via Internet inloggen op je online agenda. Natuurlijk, er zijn al langer diensten voor een online agenda, maar de komst van iCloud en het gemak ervan was net dat laatste zetje tot anders denken over mijn afspraken.

En is het nu helemaal gedaan met mijn mini-organizer? Nee. Ik houd mijn boekje nog een klein poosje bij de hand. Voor de zekerheid. En het vertrouwen. En mijn omdenken. En als ik dan merk dat de papieren weekoverzichten echt helemaal leeg blijven, wellicht koop ik dan geen nieuw binnenwerk meer voor 2012.

2 reacties:

Edwin Mijnsbergen zei

Ik had er ook een jaar voor nodig, maar ben blij dat ik de overstap maakte. iCloud had ik wel al geactiveerd, maar nog niet online bekeken. Ziet er prima uit. Begin zelfs de officevariant te overwegen, maar daar ben ik nog niet van overtuigd. Komt misschien nog wel...

Hans zei

@Edwin
Het is vooral het omdenken, lijkt mij.
Wil je documenten vanaf laptop/ desktop in iCloud hebben, dan zul je deze handmatig moeten uploaden naar de site. Dropbox werkt wat dat betreft net wat handiger. Trouwens, Apple heeft in de aanloop naar iCloud een bod gedaan op Dropbox.