vrijdag 8 juli 2011

Eindelijk! Mijn eigen favicon

Kijk, dit is leuk. Sinds een klein uur heb ik mijn eigen favicon toegevoegd aan mijn blog. De favicon: dat heel kleine plaatje aan het begin van je webadres in de adresbalk van je browser. Tot voor kort gebruikten wij, Bloggers, allemaal hetzelfde oranje 'B'tje'. Echt heel spannend vond ik dat B'tje nu ook niet. Zou het niet mooi zijn als je daar je eigen favicon kan hebben?

Dat kan dus. Via dit bericht van het blog Mijns Inziens van Edwin Mijnsbergen over de nieuwe gebruikersinterface van Blogger kwam ik het minilogo op het spoor. De nieuwe interface was al in maart aangekondigd, en nu is het mogelijk de interface zelf uit te proberen in Blogger in Draft, de proeftuin van Blogger. De interface ziet er erg goed uit. + 1, zeg maar. Er is weinig gewijzigd aan de functionaliteit. Het zijn vooral de knoppen die op een andere plekken zitten, maar even hier en daar klikken, en je vindt zo je weg.

Onder het klikken van die knoppen stuitte ik op de mogelijkheid een favicon toe te voegen. En ook al is het eigenlijk een plaatje van niks, ik heb direct een eigen favicon uitgezocht en geüpload (een foto van de achterkant de tabula cerata van Tolsum). Probeer zelf maar. Ga naar 'indeling' en het gadget om je eigen favicon toe te voegen, kan je niet ontgaan. Het aparte bestandsformaat voor een favicon (*.ico) is niet nodig: mijn *.jpg accepteerde Blogger ook. Belangrijk is wel: je favicon moet een op de pixel nauwkeurig vierkant zijn.

Meer weten?
- uitgebreide instructies om je eigen favicon aan je blog toe te voegen

2 reacties:

Edwin Mijnsbergen zei

Kijk, en dat wist ik dan weer niet. De cirkel is rond :-)

Hans zei

@ Edwin
Zo is het!