dinsdag 28 juni 2011

Sociaal lezen (dl. 5): BoekLezers

Ben je op zoek naar een goed boek? En wil je graag weten welke boeken andere lezers graag lezen? Dan loop je natuurlijk de bibliotheek binnen. Maar soms heb je daar even geen tijd voor. Omdat het te warm is, bijvoorbeeld. Of omdat het te hard regent. Dan is het tijd voor de website BoekLezers.

BoekLezers is een sociaal netwerk voor lezers. De website is in 2010 opgericht en wil lezers bij elkaar brengen en hen nieuwe boeken en auteurs laten ontdekken door het geven van tips. Na registratie kunnen leden berichten plaatsen op een prikbord, reageren, vrienden worden met andere lezers, boeken recenseren of aanraden en lid worden van clubs.

Maar net zo makkelijk als je leden volgt, kun je ook boeken en auteurs 'volgen' en de boeken beoordelen. Afzonderlijke titels of auteurs hebben op BoekLezers een eigen prikbord waarop je berichten kunt plaatsen. En hier wil BoekLezer zich onderscheiden van andere netwerken voor sociaal lezen. Want met behulp van deze dwarsconnecties van boeken, auteurs en lezers reikt de site je suggesties op maat aan voor andere boektitels die jou zouden kunnen interesseren. En als je dat niet genoeg vindt, kun je altijd via de site zelf een eigen leesclub oprichten.

Meer weten?
- vergelijkbare sites zijn deboekensalon en boekenliefde.nl
- een (kort) gesprek met de oprichter van BoekLezers

4 reacties:

Bas zei

Bedankt voor de tip. We zouden als bibliotheek veel meer met deze informatie moeten doen in onze communicatie met de klanten. Wij doen dat nog veel te weinig vind ik.
Ik zal het eens aankaarten om te bedenken hoe we dit soort sites het beste onder de aandacht van het publiek kunnen brengen.

Hans zei

@Bas
Graag gedaan. Bibliotheken MIdden Fryslân heeft Boekendeler opgericht, met boekrecensies, een discussieforum, en vanaf oktober een leesclub.

Marianne zei

Het is zeker een goeie site. Heb daar altijd ook keurig mijn gelezen boeken bijgehouden. Jammer dat de site nu al weer een tijd niet te bereiken is.... Weg is het, je boekenlijst... Dat is dan wel weer jammer.....

Hans zei

@Marianna
Ik hoop voor je dat de problemen snel worden opgelost!