dinsdag 24 mei 2011

Vertraging was nog nooit zo leuk!

Zeker met de nieuwe VertragingsApp van samenwerkende uitgeverijen. Hoe het werkt? Heb je een vertraging onderweg, open de app, stel de duur van de vertraging in en de app biedt je een keuze uit fragmenten met een leestijd zolang als de vertraging. Er is keuze uit het aanbod van schrijvers als Arnon Grunberg, Thomas Rosenboom en Toon Tellegen, maar ook klassiekers als Ovidius of Giovanni Boccaccio. Elk seizoen verschijnt er een nieuwe app met nieuw aanbod.

De app begint met de vertrouwde geluid dat de NS gebruikt op het station voor aankondigingen, gevolgd door de even vertrouwde stationsklok waar je de tijd van je vertraging kan instellen. De app werkte bij mij (iPad) alleen in staande oriĆ«ntatie. De e-reader in de app is eenvoudig: de tekst wordt gepresenteerd als een lange tekst waar je naar beneden moet scrollen, en er is alleen de mogelijkheid de lettergrootte aan te passen. Misschien dat in een update meer functies aan de e-reader kunnen worden toegevoegd. Wel onthoudt de app waar je gebleven bent.

De app is beschikbaar voor de iOS devices, en is tot 15 juni voor een gereduceerde prijs van EUR 0,79 (normaal EUR 2,99) te downloaden uit de App Store.

0 reacties: