vrijdag 13 mei 2011

Mijn twee kantoorhulpen

Sindskort heb ik twee kantoorhulpen. Echt reuzehandig. De een verzamelt en onthoudt al mijn notities, de ander bewaart teksten zodat ik deze later nog eens kan teruglezen. Ik wil graag voorstellen, mijn twee nieuwe kantoorhulpen ... Evernote en Instapaper.

Evernote is een online notitieblok. Wil je even een notitie maken of een boektitel onthouden, voeg het toe aan Evernote, en het olifantengeheugen van Evernote bewaart het voor je. Dit geldt ook voor complete webpagina's. Het uitlezen van notities kan via de website of een app en vereist een continue internetverbinding. Evernote kent een aantal gimmicks, zoals het opnemen van spraak en video (bijvoorbeeld via je webcam) of het uitschrijven van een tekst (geschreven of gedrukt) op een foto die je hebt gemaakt. Veel apps en diensten ondersteunen Evernote waardoor je heel makkelijk informatie naar je schrijfblok in de wolken kunt sturen.

De tweede hulp is Instapaper. Kom je een interessant artikel tegen op Internet, maar heb je niet de tijd om het hele artikel te lezen, stuur het dan met een druk op de knop naar Instapaper. Via app of web kun je je artikelen teruglezen op een moment dat het je wel uitkomt. Je leest in platte tekst, dus zonder die hinderlijke knipperende reclame en wat al niet meer. Lees je via de app (tot nu toe iOS only), dan hoef je, nadat gesynchroniseerd is, ook niet meer online te zijn om de artikelen te lezen. Ideaal voor de treinrit. Ook hier ruime ondersteuning van andere apps en diensten.

Natuurlijk zijn beide hulpen sociaal aangelegd en kunnen ze de informatie delen. Instapaper deelt jouw informatie ook met Evernote. En had ik al gezegd dat beide kantoorhulpen erg handig zijn?

4 reacties:

Bas zei

Bedankt voor de tips. Ik heb Evernote direct gedownload. Lijkt handig, de praktijk zal uitwijzen of ik er regelmatig gebruik van ga maken.

Hans zei

@Bas
Veel succes. Evernote was voor mij eerst even wennen, maar ik gebruik het nu steeds meer.

Neeltje zei

Bedankt voor deze informatie, ga ik ook proberen!

Hans zei

@Neeltje
Graag gedaan. Veel succes. Ik ben benieuwd naar je ervaringen.