dinsdag 26 april 2011

Bloggen met Blogsy

Bloggen op de iPad. Dat lijkt mij wel wat. En nu is er de gloednieuwe app Blogsy. Blogsy maakt het bloggen op de iPad een stuk gemakkelijker dan via de website van de blogservice. Blogsy werkt tot nu toe alleen met WordPress en Blogger. De app heeft een groot tekstvenster dat je met een veeg van de vinger kan omdraaien: een zijde voor de tekst en de html, de andere zijde voor de opmaak. Vet, cursief, , doorgehaald, opsommingen of citaten, het kan allemaal met een tik van de vinger.

Aan de rechterzijde zit het Dock voor het toevoegen van foto's, filmpjes en links. Heb je een account bij Flickr, Picasa of YouTube, dan sleep je je gewenste foto of video uit een van deze platformen in je tekstvak, en klaar. Het is dus (nog) niet mogelijk via dit Dock vrij te zoeken in de platformen naar bijvoorbeeld CC-content. Wel kun je zoeken in Google Image Search of Internet, voor afbeeldingen of voor het invoegen van een link. En dat werkt heel goed. Foto's van je eigen iPad kun je nog niet plaatsen in je blogs, maar de makers hebben aangegeven hiermee aan de slag te gaan.

En ja, dit bericht is volledig op Blogsy gemaakt.

* Update: 27 april, 10.00 u.: ik zag dat de afbeelding niet gecentreerd was doorgekomen. Toch maar even aangepast. Via Blogger, dat wel.

Meer weten?
- een goede bespreking van Blogsy.

0 reacties: