maandag 11 april 2011

Bekijk de oudheid vanuit de lucht


Grotere kaart weergeven
Ben je op zoek naar de exacte ligging van die Griekse tempel? Of wil je weten wat er vanuit de lucht nog te zien is van dat Romeinse aquaduct? De website Livius heeft al deze locaties met betrekking tot de oudheid op een rijtje gezet. Heel overzichtelijk: locaties uit de oudheid geordend per land. Zo kun je met gebruik van Google Maps en Google Earth precies zien waar de locaties exact zijn en wat er nu nog te bezichtigen is.

De lijst kent drie categorieën: weergave van een locatie, een locatie waar geen overblijfselen meer te zien zijn doordat er bijvoorbeeld overheen gebouwd is (in de lijst: cursief) en een locatie waar meerdere monumenten te zien zijn (in de lijst: geel gearceerd). Behalve de satellietfoto's hebben veel locaties ook nog een eigen toelichting gekregen.

En denk dan niet dat het alleen om de bekende sites in Griekenland of Italië gaat. Gisteren kondigde weblog New at Lacus Curtius & Livius (weer) een nieuwe aanvulling aan op de al zo lange lijst: er zijn nu 1712 plaatsen beschikbaar. Ongelooflijk.

Meer weten?
- de foto hierboven is de tempel van Poseidon (Paestum, Italië

0 reacties: