donderdag 10 maart 2011

1 Cursus, 23 Dingen, veel geleerd

Het zit er bijna op, mijn coachschap voor de cursus 23 Dingen. We zijn nu aanbeland bij Ding 23 'Evalueer wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd'. Er volgen nog enkele inhaalweken en dan op naar de diploma-uitreiking.

En ben ik wat wijzer geworden, nu ik als bibliothecaris van de Buma Bibliotheek de cursus mocht begeleiden? Het was plezierig om te doen. Het is altijd leuk bezig te zijn met Dingen waar je zelf enthousiast over (geworden) bent, in de hoop dat jouw enthousiasme overslaat. Enthousiasme, ja prima, maar frustratie was er net zo goed, als na een vraag uit een blog sommige Dingen niet lukten ('waarom werkt dat niet?!'). Cursusleider Rob Coers had het aan het begin van de cursus al aangekondigd ...

Met veel plezier heb ik de blogs gelezen na elk Ding. Ik heb er bewust voor gekozen niet vooruit te werken, maar gelijk met de cursus op te gaan om zo samen de Dingen te ontdekken. Op enkele lastige vragen moest ik het antwoord schuldig blijven.

De blogs leverden soms uitersten op: 'dit vind ik helemaal niks' (soms gevolgd door de opmerking dat het voor Tresoar wel (of niet) handig kan zijn) tot 'maar dat is handig: had ik dat maar eerder ontdekt', en alles wat er tussenin zit. Natuurlijk, de laatste reactie leest het plezierigst, maar ook de eerste reactie is meer dan prima. Het geeft aan dat er over elk Ding goed is nagedacht en er kennis van is genomen. En dat was het uitgangspunt van de cursus voor Tresoar.

De volgende stap? Wat heeft de cursus Tresoar opgeleverd? Veel goede ideeën. Dat zeker. En daar gaan we mee verder. We hebben afgesproken dat alle coaches in Tresoar ideeën uit de verschillende blogs verzamelen voor een vervolg. Ik zal binnenkort mijn rijtje met favorieten maken.

2 reacties:

23 Dingen zei

hi Hans, ik kom er nu pas toe om je laatste berichten te lezen. En deze komt als eerste - want als laatste - aan de beurt.

Een diepe buiging voor je, zeg! Wat heb jij je blog ontwikkeld tot een echt informatiekanaal. Niet alleen over de Dingen, maar nog meer over de oudheid en de oudheid in Friesland in het bijzonder. Ik denk dat je in de duur van de afgelopen maanden je bezoekersaantallen wel hebt zien groeien. Klopt dat, geven de stats dat aan?
En dan ook je interesse voor Apple, iPad en iPhone. Daarin troffen we elkaar ook wel een beetje. Al moet ik bekennen... mijn 3G loopt op z'n laatste benen en ik twijfel of ik in het najaar overstap naar de 5 of wellicht op een HTC phone. Er zijn me wat zaken tegen gaan staan met de iPhone, bijv. de verschrikkelijk iOS upgrades, die mijn telefoon eigenlijk steeds slechter deden presteren.

Ik zou willen dat ik al je berichten kon lezen, maar de tijd daarvoor ontbrak gewoon. Voor later dan maar. Ik heb mijn zoon iig op je blog geattendeerd (en trouwens ook op de Klassiekenquiz ;-) want die gaat volgend jaar in de bovenbouw verder met Latijn.

Ik wil je tenslotte bedanken voor al dat mooie schrijfwerk. Het was echt een plezier voor mij om er steeds iets aan toe te kunnen voegen of je een tip te geven. En dat werkte ook andersom... ook van jou geleerd!

Ook bedankt voor je @mentions op Twitter. Blijf doorgaan met Twitter en gebruik ook af en toe #23ad als je wat nuttigs tegenkomt.

We zien elkaar maandag weer.

Groet,
Rob

Hans zei

@ Rob
Hartelijk dank voor het coachen! En voor de aardige woorden en complimenten.

Dankzij de cursus heb ik het bloggen ontdekt. Daar ga ik zeker mee door. Net als de meeste van de andere 22 Dingen. Dat van die bezoekersaantallen, klopt. Zeker ook na een retweet van jou!

Daar is Apple wel makkelijk in: nieuwe snufjes werken alleen op de nieuwste hardware. Maar als je een inmiddels ouder model hebt, ... Desalniettemin ...

Tot maandag, en, ik denk niet dat ik in iWear op de diplomauitreiking kom, zoals je hier in je reactie voorstelde!