woensdag 23 februari 2011

Ja! Eindelijk. Hij komt eraan.

- Wie komt? Wat komt?
- iPad 2 komt!
- iPad ... ?
- 2. Ja, iPad 2. Je weet wel, Apple's tablet. Een modern schrijfplankje, zeg maar. Met een tablet kun je heel gemakkelijk internetten, je email lezen, je sociale netwerken bijhouden, tekstverwerken, apps draaien, een boek lezen, muziek luisteren, video's bekijken, foto's bewerken en bekijken, ...
- Ja, ja, houd maar op. Ik snap het. En wanneer komt iPad 2?
- Dat weten we nog niet.
- En wat kan iPad 2?
- Dat weten we ook nog niet.
- O?
- De laatste maanden gonsde het van de geruchten. Geen camera, één camera, twee camera's. Met een minder spiegelend scherm. Een hogere resolutie van het scherm. Wel mini-usbpoort. Geen mini-usbpoort. Platter, lichter. Sneller natuurlijk, maar hoe snel? Zo gaat het al een poosje.
- Maar waarom kijkt men hier zo naar uit?
- Apple is een trendsetter in mobiel communicatie. Vooral sinds de komst van de iPhone in 2007. Iedereen is dus extra benieuwd wat Apple nu uit de hoge hoed gaat toveren. Wist je trouwens dat Steve Jobs eerst het idee had om een tablet te ontwikkelen? Maar dat hij bij het uitproberen van de prototypes besloten heeft er een telefoon van te maken? De iPhone dus?
- Maar je weet wel dat hij komt?
- Ja. Nou ja, dat moet wel.
- Hoezo?
- Apple heeft pers uitgenodigd voor een persconferentie op 2 maart aanstaande om 19.00 uur Nederlandse tijd. Op deze zogenoemde Apple Events kondigt Apple nieuwe producten. Apple doet altijd erg geheimzinnig over het precieze programma. Maar als je kijkt naar de foto die Apple heeft bijgesloten bij de uitnodiging, moet Apple wel de opvolger van de iPad presenteren.
- Ah, zo dus.
- De laatste paar keren heeft Apple het Apple Event ook live via Internet uitgezonden. Het is best wel leuk om zo'n Apple Event te zien.
- Je gaat mij toch niet vertellen dat jij al eerder zo'n Event hebt ...
- Ehm, ja. Wel dus.
- En toch ook niet dat jij volgende week ...
- Ik ben bang van wel.


2 reacties:

23 Dingen zei

Datum staat genoteerd. Dank voor de reminder. Heb je een iPad trouwens? Wil je wel voor de 2 gaan?

Hans zei

Ik heb geen iPad. Daarom kijk ik zo uit naar iPad2.