maandag 24 januari 2011

Twitter je blog

Kijk, dat is werkelijk aardig. Voor alle bloggers die twitteren of voor alle twitteraars die bloggen, is er Twitterfeed. Hiermee koppel je je blog aan je Twitter. Elke keer dat je een blogbericht gepubliceerd hebt, stuurt Twitterfeed een tweet rond. Heel handig. Twitterfeed ondersteunt behalve Twitter ook andere sociale media zoals Facebook.

Het werkt eenvoudig. De dienst maakt gebruik van RSS. Je maakt een account aan bij Twitterfeed (of je gebruikt je OpenID), je vult de naam van je website in, je kopieert de RSS feed en je koppelt deze feed aan Twitter. In de geavanceerde instellingen kun je onder andere de tijdsinterval en de frequentie van het doorsturen van berichten instellen. Ook kun je een korte standaardtekst aan de gegenereerde tweet toevoegen en je kunt instellen of je alleen titel of ook de eerste paar woorden uit je bericht wilt twitteren. De eerste keer dat Twitterfeed een tweet stuurt naar aanleiding van een nieuw blogbericht, duurt even.

Wil je stap-voor-stap weten hoe je Twitterfeed kunt instellen, kijk dan bij deze instructie die ik tegenkwam. Veel succes!

0 reacties: