woensdag 5 januari 2011

Klout: je eigen indexcijfer in de sociale media

Wil je graag precies weten hoe actief je bent in de sociale media? En houd je van cijfers en grafieken? Dan is Klout wat voor jou.


Klout is, zoals de website het zelf omschrijft, 'the Standard for Online and Internet Influence'. De website meet jouw aanwezigheid op de sociale media. Dit gaat aan de hand van je twitteraccount. De naam van je twitteraccount vul je in op de website en binnen een tel rolt er een getal uit de website. Maak je een account aan bij Klout, dan kun je meer gedetailleerde gegevens en grafieken (score analysis en content analysis) inzien.

Klout meet alleen je 'Influence' IN de sociale media en dan ook nog volgens een door de website ontwikkelde algoritme. En dat levert (wellicht?) enigszins verrassende resultaten op, zoals dit nieuwsbericht laat zien.

Toch maar even proberen. Omdat ik geen Twitteraccount heb, was ik voor mijzelf al snel klaar. En hoe staat het met de invloed van Tresoar in de sociale media? Wel, volgens Klout is Tresoar een 'Explorer'. Dit schrijft Klout over Tresoar:
You actively engage in the social web, constantly trying out new ways to interact and network. You're exploring the ecosystem and making it work for you. Your level of activity and engagement shows that you "get it", we predict you'll be moving up.
Ha, dat zijn geruststellende woorden. Tresoar komt er wel, als ik Klout mag geloven.

Meer weten?

- een nieuwsartikel uit de Guardian
- en een kritische analyse van de meetwijze van Klout

2 reacties:

Neeltje zei

Stonden er ook tips bij hoe we nog kunnen uitbreiden/verbeteren?

Ik zal eens kijken naar mijn persoonlijke klout...

Hans zei

@ Neeltje
Ik denk dat de 'score analysis' extra informatie geeft. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Daarnaast heeft de website ook een eigen blog. Maar tips heb ik daar nog niet gevonden. Ik lees hier in het blog dat je ook een Facebookaccount kan toevoegen in de meting. Ook het proberen waard?