zaterdag 22 januari 2011

Beter laat dan nooit

Foto: Brajeshwar
Bron: http://www.flickr.com/photos/brajeshwar/3428525318
Sinds een paar dagen heb ik een account bij Twitter. Ik ken de praktijk van Twitter een beetje: voor Tresoar twitter ik, meestal aankondigingen. En eerder al, in de cursus 23 Dingen, zijn wij Twitter tegengekomen. Ik merk ook dat ik plezier heb in het proberen te verzinnen van activiteiten voor Tresoar via Twitter. Maar om zelf te gaan twitteren?

Intussen was ik zo nieuwsgierig geworden dat ik het graag voor mijzelf wilde uitproberen. Daarom, de registratie ingevuld, de verschillende apps gedownload en Twitter toegevoegd aan het rechter rijtje van mijn digitale schrijfplankje. En daar gaan we. Hoe actief ik ga twitteren, ontdek ik vanzelf. Ik heb de afgelopen dagen eens flink rondgeneusd in Twitter. Hier en daar ben ik al gebruikers aan het volgen en ik heb - en dat vind ik heel aardig- twee volgers.

Mijn ervaringen tot nu toe? Het leukste van Twitter dat ik heb ontdekt, is hoe makkelijk het is om met elkaar te communiceren. Iets wat ik mij nog niet eerder in deze mate heb gerealiseerd. Geen belemmeringen van emailadressen, geen uitnodigingen versturen voor een chat, geen uitwisselingen van 06-nummers voor SMS-berichten. Niks van dat. Je kunt via Twitter echt met alle andere twitteraars communiceren. Bekenden of niet bekenden van elkaar.

Twitter maakt het mogelijk om contacten te leggen, ideeën uit te wisselen, informatie te delen. Iedereen met iedereen. Voor ervaren twitteraars is dit natuurlijk niets nieuws onder de zon. Ik heb dat laatste net ontdekt. Hoe zeggen ze dat ook al weer? Beter laat dan nooit?

2 reacties:

23 Dingen zei

Ik ben je ook gaan volgen... beter laat dan nooit. Mijn zoon gaat in de vierde door met Latijn, dus tips jouwerzijds zijn altijd welkom

Hans zei

@ Rob
Dank je wel hiervoor. Dat stel ik zeer op prijs. Ik zal erom denken. Dit is een Nederlandstalige site om op de hoogte te blijven van nieuws over de oudheid.