maandag 20 december 2010

Mobiel te lezen

Foto: mikeleeorg. Bron: http://www.flickr.com/photos/mikeleeorg/1474215318
Wil je graag ook mobiel gelezen worden met je blog? Dit kan nu extra gemakkelijk via deze tip die ik tegenkwam op het blog Mijns Inziens.

Ik loop alvast een beetje vooruit op Ding 16 Mobiel Internet. De smartphones waarop je ook kunt internetten, beschikken noodgedwongen over een klein scherm. Om een website te bekijken, moetje steeds inzoomen op een deel van de website. Dat werkt niet zo handig en daarom komen er steeds meer mobiele versies van websites. Deze websites zijn eenvoudiger in opzet waardoor zij in het kleine scherm van een smartphone of muziekspeler goed af te lezen zijn, zonder dat je steeds hoeft inzoomen. Veel nieuwssites hebben zo'n mobiele (vereenvoudigde) website en ook de cursus 23 Dingen heeft een mobiele versie van zijn website.

Nu is het ook mogelijk je eigen weblog (via Blogger) zo weer te geven dat het prima te lezen is op een smartphone. Het gaat nog om een bèta versie die je alleen in de proeftuin van Blogger (Blogger in Draft) kunt instellen. Zo doe je dat. Log in via Blogger in Draft in plaats van de reguliere Blogger. Ga naar instellingen, tabblad 'E-mail en Google Mobile' en kies 'ja' bij 'Mobile sjablonen weergeven' en vervolgens 'instellingen opslaan'.

Wil je meer weten over Blogger in Draft? Kijk op het speciale Blogger in Draft weblog.

4 reacties:

Edwin Mijnsbergen zei

En jij weer bedankt voor de verwijzing! Nog wel een aanvulling: ik begreep op Twitter dat het nog niet werkt voor de Blackberry en een ander toestel. Helemaal perfect is het dus nog niet. Misschien in een latere versie...

Hans zei

@ Edwin
Ik volg je blog met plezier en ik heb al veel geleerd uit je blog. Met de cursus 23 Dingen heb ik een prachtig nieuw medium ontdekt.

Rob Coers zei

En hier een mobile reactie. Leek goed te gaan, maar nu zit ik toch weer op de normale webversie te tikken. Probeer maar eens. Lijkt me een bug.

Hans zei

@ Rob
Hé, wat jammer dat het niet goed ging.
Ik heb vanochtend naar aanleiding van jouw reactie een reactie gegeven via iPod Touch en bij mij werkte het. Maar het gaat nog om een beta. Ik ben wel blij met deze functie om ook mobiele gebruikers dat extra gemak te geven.