maandag 6 december 2010

A life on Facebook

Dit filmpje kwam ik een poosje geleden tegen op de nieuwsblog NRC Next. Het filmpje A life on Facebook laat zien hoe het eruit kan zien als je je hele leven op Facebook actief bent geweest.Dat zou wat zijn: 40 jaar lang op Facebook, afgezien van de vraag of Facebook er dan nog wel is. Zo'n periode van activiteit op Facebook zou het leven voor ons RHC's ook anders kunnen maken. Want in feite schrijf je als Facebook'er je eigen biografie en documenteer je je eigen leven online. Stamboomonderzoek via Facebook? Het zou zo maar kunnen.

4 reacties:

Neeltje zei

Mooi filmpje, nu zelf ook op Facebook? Kon je nog niet vinden...

Miunnio zei

@ Neeltje
Ja, dat kan kloppen. Misschien ...

23 Dingen zei

Ja fascinerend als je erover nadenkt. Vanuit archivistiek (?) oogpunt is het natuurlijk heel interessant als je Facebook als dagboek gaat zien. Hoeveel dagboeken zijn er nou helemaal overgebleven uit bijv. de 19e eeuw? En nu... al meer dan 500 miljoen Facebook users!

Miunnio zei

@ Rob
Precies. Dat bedoel ik. Eerder in de cursus kwam Verhalen van Pi met het idee om studenten communicatie te koppelen aan onderzoekers genealogie om de onderzoeksgegevens een verhaal te geven. Maar op Facebook schrijft een ieder nu al zijn eigen levensverhaal, dag voor dag, beetje bij beetje.