maandag 8 november 2010

Nog een keer RSS


Ik zeg het maar meteen: ik ben een liefhebber van RSS.

Het is super handig om nieuwsberichten of blogpost naar je toe te laten komen in plaats van zelf er steeds naar op zoek te gaan. Met Google Reader beheer ik mijn RSS abonnementen en via de prachtige applicatie MobileRSS stromen de berichten vanuit Google Reader binnen op mijn iPodTouch (of, als je die hebt, je iPhone of iPad). Lezen maar.

Zo jammer vind ik het als ik reacties om mijn heen hoor over RSS. Deze reacties klinken als: 'RSS is erg handig. Maar ik gebruik het niet'.

Wat is dan het probleem? Het probleem zit 'm in de hoeveelheid van berichten. Ik snap het wel: je neemt een abonnement op NOS.nl, een abonnement op een of twee kranten, je voegt je favoriete sites toe, en twee dagen later: 1000+ ongelezen berichten bovenaan het berichtenvenster. Oei, gauw opzeggen die hap!

RSS werkt anders. Ik lees al die 1000+ berichten ook niet. Zie RSS als de krant: je bladert door een krant en je leest alleen die berichten die je wilt lezen. En de andere 990 berichten laat je gewoon zitten. Ik bedoel, als je op een nieuwssite bent, lees je ook alleen die berichten die je aanspreken en niet nog al het nieuws van vandaag, gisteren en eergisteren?

Daarom, geef RSS nog een kans!

2 reacties:

dingadong zei

Beste Miunnio,

Wat is het verschil om (wanneer het je uitkomt) naar de betreffende site te gaan om de laatste berichten te lezen of de RSS feed aan te klikken? Het antwoord zit al verscholen in de vraag, je hoeft de site niet te bezoeken maar dat scheelt maar één klik.

Groeten van dingadong

23 Dingen zei

Fijn pleidooi!